Počinje najveći regionalni virtualni sajam zapošljavanja

0

Na adresi Dankarijera.com od 19. do 26. oktobra održava se najveći regionalni online sajam za zapošljavanje, u organizaciji tri najposjećenija portala za zapošljavanje u regionu –Posao.ba (Bosna i Hercegovina), Infostud.com (Srbija) i MojPosao.net (Hrvatska).

Svake godine sajam posjeti oko 250 hiljada tražitelja posla, a teme ovogodišnjeg sajma posvećene su vještinama koje kandidate kvalificiraju za poslove budućnosti, kao i razvoju kompetencija koje će svima biti potrebne u bliskoj budućnosti.

Iz portala Posao.ba pozivaju sve osobe koje aktivno traže posao da posjete www.dankarijera.com i pogledaju dostupne konkurse za posao nekih od najboljih lokalnih i regionalnih kompanija.

Među izlagačima na sajmu će se naći kompanije kao što su: Philip Morris BH, UniCredit Bank d.d. Mostar, Lufthansa Brno, UniCredit Bank a.d. Banja Luka, International University of Sarajevo i BOREAS. Od regionalnih izlagača tu su i Nestle, Infobip, Addiko bank i Lidl.

Tokom osam dana, 24 sata dnevno, iz svojih kuća tražioci posla će moći posjetiti štandove poslodavaca i upoznati se o aktuelnim ponudama poslova, kao i o izboru edukacija i obuka važnih za razvoj karijere. Osim toga, moći će direktno, putem chata, komunicirati s predstavnicima poslodavaca.

– Iskoristite sajam kao priliku da pronađete posao iz snova i predstavite se potencijalnim poslodavcima – kaže se u saopćenju portala Posao.ba.