Počelo rušenje hotela Palas: Banjaluka dobija “remek djelo” arhitekture

0

Danas je počelo rušenje hotela Palas u centru Banjaluke gdje će biti građen novi hotel – Zepter Palas.

– Dan koji Banja Luka čeka pune 43 godine danas je došao! Znam da je teško povjerovati, čak i meni koji na ovom projektu permanentno radim pune dvije godine.

Na mjestu ovih ruševina rodiće se novi simbol Banjaluke! Presrećan sam i preponosan, jer smo uspjeli ono što niko prije nas nije: Počelo je rušenje hotela “Palas”, kako bi se na ovom mjestu izgradilo novo remek-djelo arhitekture! – napisao je danas gradonačelnik Draško Stanivuković.

Pozvao je sve sugrađane da sutra od 13.30 kod govornice prisustvuju “prezentaciji remek djela – makete novog hotela!”

Izgradnjom hotela “Palas” osim novog izgleda centra grada dobit će se i nova radna mjesta, u kojem će biti zaposleno oko 500 ljudi.

Stanivuković je ranije poručio da je izgradnja ovog hotela značajan projekat jer će ponuditi i dodatne smještajne kapacitete.

Gradonačelnik je rekao da je gradska administracija već vidjela projekat za hotel „Palas“, ali da će projekat biti prezentovan javnosti od strane investitora – kompanije Zepter.

– Kada je riječ o samom projektu, potrebno je reći da će hotel biti visok oko 110 metara, vrijednosti između 60 i 70 miliona KM. Riječ je o izuzetno modernoj i izazovnoj arhitekturi. Primjera radi, na 11 spratu će biti veliki balkon, koji će da prkosi gravitaciji. To je nešto što dosada nije rađeno na ovim prostorima – rekao je on ranije.