Počela izgradnja pješačkog mosta u Tuzli

0

U centru Tuzle počeli su radovi na izgradnji pješačkog mosta preko sjeverne gradske saobraćajnice, koji će povezivati centralni Gradski park i Panonska jezera, a čija će izgradnja koštati 278.000 maraka. Izvođač radova je građevinska kompanija Tom – Cat, a završetak radova je planiran u roku do 60 dana, piše Faktor.

Kako je rečeno u Službi za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica, uređenjem atraktivnih lokacija u užem centru u proteklom periodu, došlo je do povećanja saobraćaja i kretanja pješaka, čime je smanjen nivo sigurnosti.

– S tim u vezi nametnula se potreba za gradnjom objekta kojim bi se riješili ovi problemi, s ciljem povećanja nivoa sigurnosti. Pješački most položajno je usklađen sa već ustaljenim pješačkim koridorom, koji iz pravca centra grada prolazi pored pravoslavne crkve i zgrade Vladikinog dvora i vodi preko sjeverne saobraćajnice prema postojećim i budućim kapijama u kompleksu Panonskih jezera. Obezbijeđena je i kvalitetna pješačka veza Centralnog gradskog parka sa kompleksom Panonskih jezera i autobuskim stajalištem uz sjevernu ivicu sjeverne saobraćajnice – rečeno je u nadležnoj gradskoj službi.