Plata plus trosoban stan u centru grada: Zanimljiv oglas za automehaničara

0

Agencija za posredovanje u zapošljavanju iz Banjaluke objavila je oglas u kojem jedna firma zapošljava radnika automehaničarske struke uz vrlo povoljne uslove.

– Kompanija nudi posao uz stimulativna primanja te besplatan trosoban namješten stan u centru grada Banjaluke – navodi se u oglasu.

Naglašeno je da je u pitanju je stan od 100 m2 u centru grada, potpuno opremljen.

Osim toga poslodavac nudi “dobra primanja u zavisnosti od trenutnih kompetencija i ostvarenog učinka i zaposlenje na neodređeno vrijeme”.

Od ostalih uslova izdvojeno je radno vrijeme od 8 do 17 sati, svaka druga subota je radna, ali sa skraćenim radnim vremenom.

Direktor Zanatsko-preduzetničke komore regije Banjaluka Vladimir Blagojević kaže da ovakav oglas i uslovi uopšte nisu iznenađujući.

– Poslodavci se trude na sve načine da privuku potencijalne radnike u uslovima deficita na tržištu – kaže Blagojević.

Mnogi stručnjaci iz zanatskog sektora već godinama odlaze prema zemljama zapadne Evrope, dodaje Blagojević, a na domaćem tržištu odavno je teško naći radnike, posebno zanatlije.

Međutim preduslov je da radnik posjeduje potrebna znanja i vještine, što je u trenutnim uslovima važnije od diplome.

– Plate u oblasti za koju pitate su u ovom momentu iznad republičkog prosjeka (1.312 KM) – napomenuo je Blagojević.

Od mehaničara koji će dobiti stan na korištenje poslodavac u Banjaluci traži samostalnost u automehaničarskom poslu, da je sklon timskom radu i upućen u klasične automehaničarske vještine: dijagnostiku vozila, redovne servise, remont, pregled…, piše Mondo.