Pivcima odobren pohod na Kraš

0

Hrvatska agencija za nadzor finansijskih usluga (HANFA) saopštila je juče da odobrava objavljivanje ponude Mesne industrije Pivac za preuzimanje konditorske kompanije Kraš.

“Mali dioničari Kraša napokon imaju prvu ponudu na stolu”, izvještava portal Poslovni.hr, dodajući da Pivci nude 430 kuna po dionici (57,7 eura) i da žele da Kraš krene u akvizicije.

Mesna industrija Braća Pivac je, kako se precizira u tekstu, u utorak pred samo zatvaranje Zagrebačke berze objavila na berzi ponudu za preuzimanje Kraša.
Namjeru za preuzimanje su najavili u septembru, nakon čega se u trku za Kraš nenadano uključio srpski preduzetnik Nebojša Šaranović i njegova firma Kappa Star.

Dalje se dodaje da je HANFA Pivcima dala “zeleno svjetlo” za objavljivanje ponude uz napomenu da je ponuđena cijena određena u skladu sa Zakonom o preuzimanju dioničarskih društava.

“Pitanje je kako ce Pivci braniti ponuđenih 430 kuna za dionicu koja je juče završila trgovanje na 1.050 kuna (240,9 eura)”, navodi portal.

U ponudi MI Braća Pivac izražava se uvjerenje da Kraš ima snažan potencijal da, uz dalja ulaganja, postigne znatno bolje poslovne rezultate, te zadrži i dodatno ojača svoj položaj na domaćem, regionalnom i svjetskom tržištu, kao i da postane jedno od najznačajnijih preduzeća u sastavu njihove grupe.

Između ostalog, Pivci kažu da bi im, preuzmu li Kraš, fokus bio i na novim akvizicijama, ali i da aktuelnu Upravu ne bi mijenjali dok joj traje mandat, prenosi Poslovni.