Pet automobila sa vrhunskim performansama koji će oduševiti Pariz

0

Pariski Motor Show se održava svake druge godine, a ova godina kao da je rezervisana za vrhunske nove modele. Na ovom sajmu ćemo moći da vidimo sve – od malenih hatchback modela do velikih SUV dizajna i futurističkih koncepta.

Među ponudom prosječnih, ekonomik modela, oni sa motorima visokih performansi će svakako biti najprimjećeniji. Srpski AutoExclusive izdvojio je pet najboljih modela koje možete vidjeti na ovom sajmu.

Pariski sajam će biti naša prva prilika da lijepo sagledamo LaFerrari Aperta. Ova verzija Ferrarijevog hibridnog superautomobila bez krova, skoro je primjećena u vožnji po Parizu, ali ćemo tek na sajmu imati prilike da se približimo i vidimo šta on to sve ima. Svi primjerci ovog automobila su rasprodati, tako da će na sajmu biti predstavljen kao zadirkivanje svih onih koji nisu dio unutrašnjeg kruga Ferrari klijenata. Kada konačno dođe kod svojih vlasnika, ovaj novi model će sigurno ležati u garaži, dok vlasnici čekaju da prođe vrijeme, kako bi on postao vrijedna investicija. Dakle, Ferrari štand vam je jedina prava prilika da vidite ovaj automobil izbliza.

Ferrari Aperta

Ferrari Aperta

Mercedes je skoro predstavio svoju kabriolet verziju AMG GT sportiste. Kupe verzija ovog ljepotana je već bila privlačna, ali je po našem mišljenju novi GT C još ljepši. Sadrži isti 4.0 litarski twin turbo V8 motor iz AMG GT R modela sa 557 konjskih snaga. GT C dolazi do stotke za 3.7 sekundi i definitivno zakucava posljednji ekser u kovčegu starog Mercedes SL modela. Mercedes brend pokušava da poboljša trenutni SL, ali je GT C toliko dobar da je njihov trud možda uzaludan. A tu je i Roadster varijanta koja obara sa nogu.

2017 Porsche Panamera je već bio zvanično otkriven, ali ćemo u Parizu moći da pogledamo iz blizine sve njegove sjajne detalje. Jasno je odavno da redizajnirana Panamera daleko bolje izgleda od svog prethodnika. Panamera Turbo ima 550 konjskih snaga, 4.0 litarski twin turbo V8 motor, a već je i prešla nevjerovatno brzi krug na Nurburgringu za sedam minuta i trideset osam sekundi.

2017 Porsche Panamera

2017 Porsche Panamera

Bentley će takođe predstaviti nove modele, idealne za luksuzni dio tržišta koji obožava sedane sa visokim performansama. Novi Flying Spur W12 S je prvi Bentley sa četvoro vrata koji ide preko 320 na sat. Do stotke ubrzava za 4.2 sekunde. Ovaj luksuzni automobil će maksimalno dostići 325 kilometara na sat, dok oni koji se u njemu voze uživaju u totalnom komforu. Bentley još nije progovorio o cijeni, ali znamo da ćemo u Parizu znati koliko nam tačno novca treba za njega.

Savage Rivale Roadyacht GTS je definitivno najbolji džoker ovogodišnjeg sajma. Pored nekoliko pojavljivanja na skorašnjim trkama, nismo imali nešto mnogo nade za ovaj kabriolet sa četvoro vrata i četiri sedišta, tačnije, nismo vjerovali ni da će biti konstruisan. Originalni dizajn imao je 6.2 litarski V8 motor, ali je primjerak koji će biti predstavljen u Parizu imati električni pogon. Takođe, Savage Rivale Roadyacht GTS ime će biti promijenjeno u nešto mnogo kraće, GLM G4 moniker.

Save

Save