“Peckanja” Rimca i Muska: Čiji auto je brži

0

I Elon Musk i Mate Rimac tvrde da prave najbrži električni automobil na svijetu.

Mate Rimac se oglasio na Facebooku i požalio kako ga Elon Musk i dalje ignoriše. Ali, svejedno mu je čestitao.

– Uprkos tome što nas Elon ignoriše (tvrdeći da Tesla Model S Plaid ima najveće ubrzanje), i dalje smo puno brži, imamo gotovo dvostruko veću snagu, veću bateriju i brže punjenje. Ipak, Plaid ima nevjerovatne performanse za relativno pristupačan (?!) porodični automobile, postavljajući nove standarde za glavne OEM proizvođače. Bravo Tesla, bravo Elone – napisao je Mate, prenio je Index.

Musk je u četvrtak predstavio Model S Plaid i potvrdio da je već prodao 25 primjeraka. Naglasio je i da je to “najbrži i najbolji električni automobil na svijetu”.

Na predstavljanju Modela S Plaid rečeno je da ovaj automobil od 0 do 96 km/h ubrzava za manje od dvije sekunde. Sa druge strane, Rimčeva Nevera to ubrzanje postiže za 1,85 sekundi.

“Peckanje” na društvenim mrežama se nastavilo. Službeni profil Rimac Automobila odgovorio je na tvit Teslinog službenog profila o Modelu S Plaid.

Uz tvit koji glasi “Samo ću ovo ostaviti ovdje”, priložen je video koji je naslovljen sa “Da li je Rimac Nevera automobil sa najvećim ubrzanjem u serijskoj proizvodnji?”. U tom videu Rimac pokazuje Neveru.