Payten nastavlja širenje svog e-commerce poslovanja akvizicijom WSPay, jednog od prvih Payment Gatewaya u Evropi

0

Kompanija Payten kupila je 100 posto učešća u kompaniji WSPay, jednom od prvih Payment Gatewaya u Evropi. WSPay je osnovan 2004. godine s vizijom da omogući plaćanje roba i usluga u stvarnom vremenu. Akvizicija je u skladu s Paytenovom strategijom da trgovcima i krajnjim kupcima ponudi najsigurnije i najinovativnije načine plaćanja.

Danas je WSPay jedan od vodećih i tehnološki najnaprednijih regionalnih pružilaca platnih usluga usmjerenih na e-trgovinu. Detaljnije, kao jedna od vodećih kompanija u inovacijama vezanim uz online plaćanje, WSPay se specijalizovao za izradu modula prilagođenih potrebama web-shopova i raznih drugih vrsta poslovanja, kao što su online rezervacija, prodaja avionskih karata, prodaja ulaznica i rezervacija smještaja.

Emir Dizdarević, direktor WSPay-a, izjavio je: “Naša misija je osigurati online poslovanje modernim digitalnim metodama plaćanja i integraciju AI u poslovne procese i digitalne kanale plaćanja. Pridruživanjem Paytenu stvorili smo sinergiju koja će nam pomoći da otvorimo nove poslovne prilike i našim klijentima pružimo najkvalitetnije usluge.”

„Ova akvizicija dokazuje da je naša kompanija neprikosnoveni lider u području platnih usluga u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i regiji. Činjenica da su nam se na našem putu sa svojom stručnošću i iskustvom pridružili stručnjaci iz WSPay-a me posebno veseli. Provođenje našeg sinergijskog plana trgovcima će omogućiti još bolju uslugu i omogućiti tehnološke inovacije koje će definisati budućnost industrije e-trgovine“, rekao je Damir Čaušević, E-Commerce direktor Paytena.

 O WSPay:

WSPay kompanija osnovana je 2004. godine s vizijom  da omogući plaćanje roba i usluga u stvarnom vremenu. Kompanija je započela kao IPG (Internet Payment Gateway) koji je omogućio povezivanje s više finansijskih institucija i olakšao plaćanje kreditnim karticama.

Kao jedna od vodećih kompanija u inovacijama i kreator novih načina online plaćanja od 2004. godine, WSPay je postao PSP (Payment Service Provider) koji omogućava povezivanje različitih prodajnih kanala s jednom ili više kompanija koje izdaju kartice, koristeći različite načine plaćanja.  WSPay omogućava prihvatanje raznih kartičnih brendova i alternativnih načina plaćanja hiljadama trgovaca širom regije.

Paytenu: 

Payten, članica Asseco South Eastern Europe (ASEE), nastala je izdvajanjem poslovne jedinice za plaćanje ASEE. Kompanija nudi kompletna rješenja iz područja payment industrije za finansijske i nefinansijske institucije pružajući najviši nivo stručnosti, održavanja i podrške kroz cijeli portfolio rješenja i usluga. 

Posluje u području e-trgovine, mPayments, sigurnosnih rješenja za plaćanja, obrade transakcija, usluga povezanih s bankomatima i POS-om. Payten je prisutan u 14 zemalja širom svijeta i zapošljava gotovo 1.300 ljudi.