Pale: Zeleno svjetlo za hotel i tržni centar

0

Načelnik opštine Pale Boško Jugović izjavio je da su na današnjoj sjednici Skupštine usvojene tri važne izmjene regulacionih planova koje se odnose na izgradnju savremene zgrade Policijske uprave Istočno Sarajevo, kao i početka izgradnje hotela “Jahorina” na Jahorini i tržnog centra na području paljanskog naselja lokaliteta Koran tri.

Jugović je novinarima rekao da je jedan od bitnijih donesenih zaključaka na sjednici izmjena regulacionog plana vezanog za izgradnju savremenog objekta Policijske uprave Istočno Sarajevo, a koji će biti izgrađen na površini od 5.000 metara kvadratnih funkcionalnog prostora u kojem će biti smještene sve ostale organizacione jedinice na Palama.

On je naveo da tu spadaju Policijska stanica Pale, Policijska stanica za bezbjednost saobraćaja Pale i Jedinica žandarmerije Pale.

Idejno rješenje

Prema njegovim riječima, u toku je faza idejnog rješenja i plan je da u narednih mjesec do dva bude završena kompletna dokumetacija, pa se onda ulazi u finansiranje.

“Sve radimo u koordinaciji sa Vladom Republike Srpske, Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske i Policijskom upravom Istočno Sarajevo jer oni znaju šta im treba i kako objekat treba da izgleda. Riječ je o specifičnom objektu, instalacijama, salama, određenim kancelarijama”, rekao je Jugović.

Investicija Vlade RS

Jugović je naglasio da će izgradnju savremenog objekta Policijske uprave Istočno Sarajevo finansirati Vlada Republike Srpske.

Na sjednici Skupštine opštine Pale razmatrana je informacija o epidemiološkoj situaciji na području ove lokalne zajednice gdje je konstatovano da je stanje zadovoljavajuće i da se građani pridržavaju svih propisanih mjera.

Srna