Pale: Potpisani ugovori sa novim članovima preduzetničkog inkubatora

0

Ekonomski fakultet Pale danas je potpisao ugovor o pristupanju 10 mladih članova projektu Studentski preduzetnički inkubator u okviru kojeg će razvijati poslovne ideje o pokretanju sopstvenog biznisa.

Stručni saradnik za oblast preduzetništva u Studentskom preduzetničkom inkubatoru Bojana Turuntaš rekla je da je ovo treći poziv, nakon kojeg inkubator broji 40 članova, među kojima je 12 registrovanih preduzeća.

“Danas je održana i radionica `Kako pokrenuti vlastiti biznis?`. Ostale radionice koje će biti održane odnose se na profilisanje poslovne ideje, izradu biznis plana i registraciju firme, poslije čega slijedi individualni rad sa svakim od članova Studentskog preduzetničkog inkubatora”, pojasnila je Turuntaševa.

Ona dodaje da je cilj inkubatora uspješan preduzetnik i da je važno to što Ekonomski fakultet pruža besplatne usluge poput savjetodavne i konsultantske usluge, te kancelarijskog prostora za sve članove inkubatora.

Turuntaševa ističe da je Studentski preduzetnički inkubator do sada finansiran isključivo sredstvima Ekonomskog fakulteta.

“U saradnji sa Republičkom agencijom za razvoj malih i srednjih preduzeća, Gradskom razvojnom agencijom Istočno Sarajevo i Zavodom za zapošljavanje Republike Srpske planiramo obezbijediti resurse za kvalitetnu individualnu podršku svakom članu inkubatora koji registruje firmu”, rekla je Turuntaševa.

Član preduzetničkog inkubatora, diplomirani ekonomista Milan Pandurević rekao je da je njegova poslovna ideja računovodstvena agencija i zahvalio organizatorima inkubatora jer se ovim projektom otvara mogućnost za dalje napredovanje. 

Srna