„Pađeni“ zainteresovani za otkup mlijeka višegradskih poljoprivrednika

0

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević i vlasnik mljekare „Pađeni“ iz Bileće Nenad Vukoje razgovarali su o uspostavljanju saradnje sa ciljem otkupa svih raspoloživih količina mlijeka od poljoprivrenika sa višegradskog područja.

Đurević je zahvalio Vukoju i njegovim saradnicima jer su prepoznali da je u Višegradu moguće pokrenuti otkup mlijeka.

„Opština Višegrad će preko zemljoradničke zadruge dati svu potrebnu podršku da bi ovaj projekat zaživio. Proizvodi mljekare ‘Pađeni’ biće plasirani u šest zemalja EU, što je jako dobra stvar za Republiku Srpsku, koja ima mnogo potencijala, a ovo je jedan od reprezenata zdrave i dobre hrane koju Evropljani i očekuju“, istakao je Đurević.

On je dodao da bi na nekoj od sljedećih sjednica Skupštine opštine trebalo da bude donesena odluka o podsticaju u poljoprivredi.

„Jedna od novina biće podsticaj za svaki proizvedeni litar mlijeka, tako da će to biti i dodatni podsticaj za sve one koji žele da se bave tom djelatnošću“, rekao je Đurević.

Vlasnik mljekare „Pađeni“ Nenad Vukoje zahvalio je načelniku opštine Višegrad, ističući veliko zadovoljstvo što je pokrenut otkup mlijeka u još jednoj opštini u Republici Srpskoj.

„Do sada se ni iz jedne opštine nismo povlačili, već smo svake godine širili otkupnu mrežu i obim poslovanja. Smatram da je došlo pravo vrijeme da se i Višegrad uključi u tu priču, na radost svih nas, građana i ljudi koji se time bave, a vrijeme će pokazati da smo bili u pravu“, rekao je Vukoje.

Srna