Sarajevo: Ovo su kandidati za načelnika opštine Centar

0

Utrka za načelnika sarajevske opštine Centar na izborima ove jeseni bit će itekako zanimljiva, s obzirom na veliki broj interesantnih kandidata, kako stranačkih tako i nezavisnih.

Kako su danas mediji objavili, kandidat Demokratske fronte – Željko Komšić bit će Samer Rešidat, koji je kratko obavljao funkciju kantonalnog ministra kulture i sporta.

Rešidat je, inače, vlasnik turističke agencije „Sol Azur“. Ostao je upamćen po tome što su se kulturni radnici bunili nakon što je izabran za ministra, tvrdeći da nema nikavke reference za tu funkciju.

Samer Rešidat vlasnik je agencije Sol Azur

Samer Rešidat vlasnik je agencije Sol Azur

 

Ranije je svoju kandidaturu za načelnika Centra najavio konceptualni umjetnik Damir Nikšić, koji je poznat po svojim video-uratcima koje objavljuje na Youtubeu. Mnogi ga smatraju ekscentrikom, pa ostaje da se vidi kako će se snaći u političkoj areni.

Kandidaturu je najavio novinar Vlastimir Mijović, kojem će ovo također biti prvo političko iskustvo. Iako Mijović uživa veliki ugled u novinarstvu i generalno u javnosti, kao nezavisni kandidat teško će parirati predstavnicima velikih stranaka koji će imati mnogo veće budžete i jaču infrastrukturu.

SDP će, prema pisanju medija, kandidirati Igora Kamočaija, dok bi kandidat SDA i SBB-a trebao biti Nedžad Ajnadžić.