Ovako izgleda novi Audi RS3

0

Nova generacija Audijevog modela RS3 je na putu, a njen izgled je otkriven zahvaljujući fotografijama koje su “procurile” u Njemačkoj.

Novi Audi RS3 će biti najbolji i najsnažniji dosad, a imat će i drift mod koji imaju i mnogi noviji automobili s pogonom na sva četiri točka. Još uvijek se čeka na zvanično predstavljanje i tehničke informacije iz Audija jer su dosad objavljivani samo teaseri, ali su fotografije dobar uvod.

Originalni izvor fotografija nije poznat, ali su najvjerovatnije vjerodostojne. Na njima se vidi da RS3 na prednjim blatobranima ima ventilacijske otvore po uzoru na e-tron GT, a i zelena boja je prilično atraktivna.

Čini se da je model na fotografijama opremljen Black Optics paketom, tako da su bočni retrovizori, spojler na poklopcu gepeka, elementi rešetke hladnjaka i drugi detalji lakirani u sjajnu crnu boju. Svjetlosni potpis dnevnih svjetala, koji je specifičan za model RS3, jasno je vidljiv na fotografijama.

Takođe, vidi se i novi dizajn felgi, kao i masivna kočiona kliješta. Krov je u crnoj boji, a nazad se nalazi “lažni” mrežasti element. Ovalni završeci izduvnih cijevi dio su masivnog “lažnog” difuzora, prenosi klix.ba.

U unutrašnjosti se nalazi prilagodljivi digitalni driver info display s očitanjima za G silu, raspodjelu obrtnog momenta i različite modove vožnje.

Novi Audi RS3 zvanično debituje 19. jula.