Ovako će izgledati gondola Novak Đoković

0

Na vladinom sajtu Srbija2027 objavljen je izgled buduće gondole koja će spojiti Vrnjačku Banju i planinu Goč u Srbiji. Istovremeno, Opština Vrnjačka banja oglasila je pregovarački postupak za izmjenu idejnog rješenja za izradu Projekta Gondola Vrnjačka Banja-Goč.

Kako je navedeno u obavještenju, izmjena se odnosi na početnu stanicu buduće gondole koja će povezivati centar Vrnjačke Banje sa planinom Goč.

Umjesto na mjestu sadašnjeg parkinga i igrališta u centru Banje, nadomak izvora Slatina, kako je prvobitno bilo predviđeno nacrtom plana detaljne regulacije, početna stanica gondole gradit će se na dvije parcele.

Podsjetimo, Opština Vrnjačka Banja raspisala je tender za izradu idejnog rešenja za izgradnju Gondole, a posao je nakon sprovedene procedure dodeljen grupi ponuđača koju čine beogradske firme Elkoms, Hidromontaža, Del ING i Geodetska radnja Piramida iz Brusa.

Gondola sa 108 kabina bit će dužine 7 km i ponijet će ime Novaka Đokovića, a na trasi su u planu i restoran, suvenirnica, bob na šinama i ziplajn, prenosi eKapija.

Kako je ranije najavljivano, gradnja gondole vrijedan je 60 miliona eura, a gradit će je Opština, Vlada i porodica Novaka Đokovića.