Otvorena “Višegradska kuća”

0

U Višegradu je danas otvorena “Višegradska kuća”, gdje će poljoprivredni proizvođači moći da predstave i prodaju svoje proizvode.

 “Višegradsku kuću” svečano su otvorili načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević i direktor Agrarnog fonda grada Trebinja Veselin Dutina.

Đurević je rekao da je ovaj objekat napravljen po uzoru na “Hercegovačku kuću” iz Trebinja.

“Ovo je još jedan oblik podrške Poljoprivrednoj zadruzi i poljoprivrednoj proizvodnji ljudi koji žive na selu, ali i onih koji žive u Višegradu i imaju svoje proizvode”, naglasio je Đurević.

On je dodao da će u “Višegradskoj kući” biti otvoreno pet radnih mjesta.

“Naš prioritet je otvaranje radnih mjesta. Na području opštine Višegrad u posljednje dvije godine zaposleno je više od 100 ljudi, a pregovaramo sa još nekoliko firmi iz Srbije kako bi sugrađanima obezbijedili posao”, naglasio je Đurević.

Dutina je naveo da je otvaranjem “Hercegovačke kuće” 2017. godine u Trebinju, data proizvođačima mogućnost lakšeg plasmana na tržište.

Prema njegovim riječima, danas u “Hercegovačkoj kući” ima više od 90 kooperanata i više od 500 artikala.

“U saradnji sa Poljoprivrednom zadrugom i opštinom Višegrad plasiraćemo jedan broj proizvoda trebinjskih proizvođača na višegradsko tržište, a plasiraćemo i proizvode iz Višegrada u `Hercegovačku kuću`”, kaže Dutina.

Srna