Otvorena dva proizvodna pogona u Srebrenici

0

U Srebrenici je u srijedu otvoren novi pogon preduzeća “Fabrika za pocinčavanje” a.d. Srebrenica, a zatim i novi pogon preduzeća “AS Drvo” d.o.o. Srebrenica. Otvaranje pogona omogućeno je zahvaljujući sredstvima Vlade Republike Srbije.

Otvaranju je prisustvovao ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.

On je, nakon presijecanja vrpce i otvaranja novih pogona, istakao da je ponosan kada vidi da ono što je odlučio predsjednik Aleksandar Vučić i ono za šta je obezbijedio novac – pet miliona eura, te da je to postalo nešto što mijenja na bolje život svih ljudi u Srebrenici.

– Kada otvorite jedno radno mjesto u Srebrenici, kao da ste otvorili 100 radnih mjesta u Banjaluci ili Beogradu – istakao je Vulin.

On je istakao da se ovo ne radi da bi se otišlo, nego da bi se ostalo.

Ministar rudarstva i energetike Vlade Republike Srpske Petar Ðokić je izrazio zadovoljstvo što je otvoren i novi proizvodni pogon i prošireni postojeći kapaciteti, čime su stvoreni uslovi za dalji ubrzani ekonomski rast i razvoj te opštine.

Mladen Grujičić je podsjetio da su tokom prethodne četiri godine otvorena četiri proizvodna objekta u toj opštini, dodajući da je to svojevrsna sigurnost za sve one koji žele da ostanu i žive u Srebrenici i okolini.