Otvoren obnovljeni Centralni trg na Ilidži 

0

Fantastičnim koncertom Dženana Lončarevića, koji je privukao više od 12.000 gledalaca, sinoć je otvoren obnovljeni Centralni trg na Ilidži. 

Prije nego li je Lončarević svojim poznatim hitovima na svojevrsni način kumovao svečanom otvorenju, okupljenim na Centralnom trgu kratko se obratio i načelnik Općine Ilidža, Nermin Muzur. 

– Kada smo odlučili da će 12. august biti dan na koji ćemo svečano otvoriti Centralni trg, niko nije mogao znati da će se desiti tragedija kakva se dogodila u našem Gradačcu. Zbog toga vas molim da s ovog mjesta pošaljemo jednu zajedničku poruku koja će jasno osuditi svaki oblik nasilja. Istovremeno vas molim da minutom šutnje, Fatihom ili na neki drugi prigodan način odamo počast žrtvama iz Gradačca – zamolio je načelnik Muzur prisutne, dok je u na velikom videozidu, na bini iza njegovih leđa, stajala poruka “Stop nasilju nad ženama”. 

Nakon minute šutnje na binu smještenu pred Četvrtom gimnazijom izašao je Dženan Lončarević, a potom je uslijedio i veliki vatromet, dok su trgom ubrzo počeli odzvanjati poznati hitovi srbijanskog pop pjevača. 

Da odlična atmosfera vlada na nastupima Dženana Lončarevića u Sarajevu potvrdio je i njegov koncert na Ilidži. Brojna publika i fanovi horski su pjevali neke od njegovih pjesama kao što su “Hvala ti suboto uvečer”, “Piješ sine”, “Laufer”, “Casino” i “Odavde do neba”.  

Lončarević je publiku na Ilidži rasplesao i pjesmama drugih izvođača, a među njima je bila u poznata numera “Sarajevo ljubavi moja”, koju je publika je pjevala s njim uglas. 

Na opće zadovoljstvo Općine Ilidža kao organizatora, koncert održan na trgu koji se prostire na skoro 10.000 kvadratnih metara a koji je dobio je potpuno novi izgled, prošao je bez ikakvog incidenta. 

Ako je suditi prema koncertu Lončarevića i atmosferi, čini se da je Ilidža dobila upravo ono što joj je nedostajalo, trg na kojem će se moći održavati veliki koncerti i druge kulturno-zabavne manifestacije.