Otvoren Bingo City Center Sarajevo

0

 U Sarajevu je danas otvoren Bingo City Center koji se prostire na 44.500 kvadratnih metara, a otvaranju su prisustvovali brojni građani, kupci, te predstavnici diplomatskog kora, političkog i javnog života. 

Hipermarket Binga površine je 10.700 m2. Riječ je o hipermarketu koji je zamišljen kao mjesto na kojem kupac može pronaći baš sve što mu treba, a sve po prepoznatljivim Bingovim cijenama.

– Ovo je drugi najveći Bingo centar u BiH u kojem se nalazi najveći hipermarket u kojem je zaposlenje pronašlo 130 ljudi. Danas je ovo zapravo otvaranje samo prve faze ovog objekta – kazala je Tatjana Paunoski, rukovoditeljica marketing i PR službe u kompaniji Bingo.

U prvoj fazi otvorenja kojoj kupcima svoja vrata otvaraju hipermarket Bingo Plus, dm, Cocozebra, Caffe slatičarna Vatra, Juicy bar Bum Bar, Cvjećara Art, Optika Loris, Pixel mobile shop, Nakit Swiss & Jewellery, frizerski salon Change studio, IQOS, apoteka Pharmacy i poslovnica BH pošte.

U drugoj fazi bit će otvoreno Cinestar kino s 10 dvorana, restoran, igraonica…

– Raduje činjenica da je i jedan od najvećih domaćih trgovačkih lanaca odabrao upravo Općinu Novi Grad Sarajevo za svoju najveću investiciju do sada. Zadovoljstvo je veće tim prije što se svi zajedno nalazimo u jednoj od najvećih kriza izazvanih pandemijom korona virusa. Investitorima želim još poslovnih uspjeha, radnicama i radnicima sretan rad i što veće plate, a građane bi pozvao još jednom da kupuju domaće u domaćim tržnim lancima, jer na taj način jačamo državu i sve što je čini, od obrazovanja, zdravstva, infrastrukture do odbrane, penzija i lokalne zajednice – poručio je načlnik Općine Novi Grad Semir Efendić.