Otrovalo se 16 radnika velike strane kompanije u BiH

0

Još uvijek se utvrđuju sve okolnosti ovogo događaja

Radnici komanije “Perutnina Ptuj” u Srpcu, njih 16, zatražilo je juče pomoć ljekara zbog stomačnih tegoba usljed trovanja. Potvrđeno je ovo “Glasu Srpske” od izvora čije je ime poznato redakciji.

Prema prvim informacijama do trovanja je došlo juče u popodnevnoj smjeni.

– Svih 16 radnika završilo je na Klinici za infektivne bolesti UKC RS, s tim da je dvoje zadržano a ostali su pušteni kući. Svi su imali stomačne tegobe, a šta je tačno izazvalo trovanje za sada se ne zna. Navodno su se simptomi javili nakon zajedničkog obroka u kompaniji – rekao je izvor „Glasa“.

Prema njegovim riječima na terenu su republički i opštinski inspektori, kao i predstavnici Instituta za javno zdravstvo.

– Inspektori uzimaju uzorke kako bi utvrdili uzročnika infekcije – rekao je dobro upućeni izvor “Glasa” čije je ime poznato redakciji.

Da je došlo do trovanja radnika za “Glas” je zvanično potvrdio i dirketor srbačkog Doma zdravlja Mirko Stojić.

– Jutros sam čuo za to s obzirom da se to juče desilo kasno poslijepodne. Imam samo šturu informaciju da se radi o 16 radnika koji su se javiki sa stomačnim tegobama u našu Službu hitne medicinske pomoći. Zbrinuti su i upućeni na dalje liječenje. Više detalja za sada nemam – rekao je Stojić.

Direktor kompanije Velibor Popović kasnije je dao izjavu za Nezavisne novine. Kazao je da se sve dogodilo u fabričkoj menzi, gdje se svakodnevno hrane radnici.

– Svi oni tu objeduju. Jučer je podijeljeno preko 400 obroka u obje smjene, a 16 radnika se prijavilo sa tegobama. Sumnjamo da je uzrok trovanja nekakva slanina, koja povezuje sve radnike da su je konzumirali, odnosno taj obrok. Ali ne bih ništa da detaljišem, uzeće se uzorci, pa ćemo vidjeti – poručio je Popović.