Otkriveno kako je Milan Popović navodno došao do prvog miliona

0

Multimilioner Milan Popović, široj javnosti poznat kao bivši partner pjevačice Severine, karijeru je počeo krajem 80-ih kao taksista u Švicarskoj.

– Tražio je šansu, dobio je šansu i iskoristio je šansu – kaže izvor Blica koji je početkom 90-ih radio s njim u švicarskoj firmi Marc Rich Commodities.

Dok su se družili, Milan je svaku priliku koristio da mu nabaci neku svoju poslovnu ideju. Njegov prijatelj navodno ubrzo shvata da su Milanovi kapaciteti nadmašili posao šofera, koji je do tada imao, te mu zakazuje razgovor za posao u firmi.

– Došao je ujutro, u zakazano vrijeme i strpljivo je sjedio i čekao do 18 sati da ga direktor primi. Bio je mlad i energičan i vidjelo se da je odlučio uspjeti. Odlično je radio svoj posao.

Moskva se tih godina otvarala kao tržište, pa su u MRC-u zapošljavali Srbe jer su lako učili ruski jezik i dobro su se uklapali u rusko društvo – objašnjava izvor Blica.

Popović je direktno sarađivao s Igorom Altuškinom, trgovcem metalima svjetskog kalibra, koji je danas na listi sankcija jer, kako stoji, na stranici War & Sanctions, “ima prijateljske veze s Ramzanom Kadirovim, blizak je Putinu, te materijalno i finansijski podupire radnje koje podrivaju ili ugrožavaju teritorijalni suverenitet Ukrajine.”

Popović, vidjevši kako se posao radi, brzo je zbrojio dva i dva, dao otkaz u MRC i otvorio svoju firmu.

– Ta njegova mala firma direktno je sarađivala s ogromnom kompanijom Igora Altuškina. Kako? Priča se da je ruskom oligarhu objasnio danas dobropoznatu finansijsku tehniku prebacivanja novca na Kipar. Tako je Popović zaradio prvi milion, a ubrzo i drugi, treći, sedmi, jedanaesti… – priča izvor Blica.

Prebogati Srbin, 1996. godine postaje dio moskovskog jet-seta. Novac ulaže u restorane i noćne klubove za bogataše, što mu omogućuje još bolje poslovne kontakte. Avioni, jahte, najskuplji šampanjci i najljepše žene postaju njegova svakodnevica.

Posao širi na Dominikansku Republiku i Ameriku, a 2001. godine dovodi Igora Altuškina u Srbiju i njih dvojica zajedno sa Zoranom Drakulićem, koji ubrzo izlazi iz posla, ulažu pare u valjaonicu u Sevojnu.

– Avanturistički duh mu ne da mira. Kupuje avion i polaže za pilota da bi mogao sam upravljati; plovi Jadranom na svojoj jahti u društvu atraktivnih djevojaka iz Rusije i Srbije. Omiljen je među ženama, ali nijednoj ne polazi za rukom da ga dugo zadrži. Avanturist je, nestalan i sve mu brzo dosadi – priča izvor Blica.

Milan se klonio medija i javnosti. Od prijatelja je uvijek zahtijevao diskreciju.

Druga supruga Milana Popovića mlađa je od njega 28 godina, atrkativna je plavuša i zove se Bojana.

Milan i Bojana dobili su dva sina, Milana kojeg su dobili 2017. i Đorđa kojeg su dobili 2019. godine, dok je u oktobru 2022. godine dobio četvrto dijete i postao otac djevojčice Sofije.

Popović je otkrio kako su se on i Bojana upoznali, koliko se vole i da je lijepa Beograđanka bez sumnje prava žena za njega.

Podsjećamo, u sudskoj trakavici koja je posljednjih dana okupirala hrvatski javni prostor, Vrhovni sud je donio presudu kojom je Popoviću vratio skrbništvo nad maloljetnim sinom Aleksandrom kojeg ‘kralj bakra‘ ima iz odnosa sa Severinom.