Osnovana kompanija “Prointer Sarajevo”

0

Banjalučka kompanija “Prointer” osnovala je novu kompaniju “Prointer ITSS Sarajevo” koja od danas posluje na IT tržištu u BiH, čime će jedna od vodećih kompanija informacionih tehnologija dodatno ojačati svoje poslovanje i unaprediti kvalitet usluga, saopšteno je iz ove kompanije.

Direktor nove kompanije Bojana Škrobić Omerović istakla je da su projekti koje je do sada radio “Prointer” značajno pomogli institucionalnom razvoju i digitalizaciji, ne samo institucija, već i jačanju usluga kod građana.

“Iz tog razloga smatramo da i ovo tržište zaslužuje ovakvu kompaniju koja će svojim znanjem, iskustvom, referencama i infrastrukturom podstaći razvoj društva u cjelini”, navela je Omerovićeva.

Generalni direktor kompanije “Prointer” Bojan Vujić izrazio je uvjerenje da će se “Prointer Sarajevo”, zahvaljujući kvalitetu, uspješno nametnuti na IT tržištu u Sarajevu.

“Stvoren je tim koji već sada ima dobru podlogu da realizuje značajne projekte. Sigurno da je širenje na nova tržišta za nas izazov i ovo je definitivno samo početak”, istakao je Vujić. (Srna)