Opel Insignia Grand Sport

0

Opel je na samo nekoliko dana od lansiranja potpuno novog modela Insgnia Grand Sport i Sports Tourer na svom matičnom tržištu, dok će ih ostale zemlje pratiti veoma kratko potom…

Novi modeli će biti dostupni za poručivanje u salonima širom Njemačke počevši od 17. februara i sa startnom cijenom od 25.940 eura. Što se tiče karavan verzije, za nju će biti potrebno izdvojiti startni iznos od 26.940 eura.

Uprkos ovim objavama, njemački proizvođač automobila posjeduje punu listu cijena dva novopridošla modela, zajedno sa specifikacionim detaljima, koji su za sada javnosti nepoznanica. Međutim, više svjetla na ovu temu biće bačeno kada se otvore knjige porudžbina do kraja ove sedmice.

U međuvremenu, možemo se podsjetiti istih automobila koji će biti dostupni kao Vauxhall u Britaniji, Holden Commodore u Australiji i Buick Regal u Sjedinjenim Američkim Državama, dok sve ove verzije dijele identičnu mehaniku.

Kod nas u Evropi portfolio motora automobila uključuje potpuno novi turbo benzinski agregat zapremine 1,5 litara, koji će biti ponuđen sa dva izlazna nivoa, od 138 ks i 165 ks, za koje se priča da redukuju potrošnju goriva za oko tri procenta, u poređenju sa turbo jedinicom zapremine 1,6 litara koja se koristila u odlaznom modelu.

Dalje dolazi mnogo potentniji dvolitarski turbo motor sa 256 ks i 400 Nm obrtnog momenta. Ovaj pogonski sklop će dolaziti sa osmostepenim automatskim mijenjačem i sistemom pogona na svim točkovima.

Što se tiče svih obožavaoca dizel motora, oni mogu očekivati jedinicu sa 1,6 litara zapremine i bilo 108 ili 136 ks, matiranih na potpuno novi šestostepeni manualni menjač, ili veći dvolitarski dizelaš koji će proizvoditi oko 170 ks.

 

Autoexclusive.rs