Općina Stari Grad nudi u zakup prostore na najatraktivnijim lokacijama

0

Trg fra Grge Martića, Despićeva, Obala Kulina bana, Kovači, Mula Mustafe Bašeskije… samo su neke od ulica u kojima se nalaze poslovni prostori koje Općina Stari Grad nudi zainteresovanim zakupcima putem javnog poziva koji je danas objavljen.

Na ovaj način nudi se privrednicima da po pristupačnim cijenama od 6KM do maksimalno 18KM po m2 unajme poslovni prostor na najatraktivnijim lokacijama Starog Grada.

Kroz Javni oglas ponuđeno je 27 poslovnih prostora.

Stari Grad je svakako među najposjećenijim turističkim destinacijama što itekako doprinosi razvoju poslovanja privrednih subjekata i čini ga veoma perspektivnim za razvoj poslovanja i zaradu. Broj turista koji su tokom ove sezone posjetili Sarajevo i Stari Grad potvrđuje da se situacija znatno popravlja nakon teškog perioda uzrokovanog pandemijom korona virusa. Primjera radi, broj turista u mjesecu julu povećao za 700% u odnosu na juli 2020 godine, a u augustu 2021. godine je zabilježen dolazak skoro 40.000 gostiju što se svakako pozitivno odrazilo i na prihode poslovnih subjekata u Starom Gradu.

Cilj Općine Stari Grad je povratiti prepoznatljivo i kvalitetno poslovno okruženje na području ove lokalne zajednice čime bi se oživio prepoznatljivi duh Starog Grada i bogate tradicije.

Javni oglas sa poslovnim prostorima koje je Općina Stari Grad ponudila u zakup može se pogledati na www.starigrad.ba