Gradačac dogovorio saradnju sa italijanskim privrednicima

0

U okviru dugogodišnjeg partnerstva sa gradom Kastenedolom (Castenedolo-Italija) delegacija Općine Gradačac je posjetila ovaj grad.

Delegacija predvođena Općinskim načelnikom Edisom Dervišagićem razgovarala je o budućim modelima saradnje posebno u oblasti privrede. Ovom prilikom posjećeno je nekoliko privrednih subjekata i održan sastanak sa predstavnicima udruženja privrednika ove regije (Regija Brescia), saopćeno je iz Općine Gradačac.

Općinski načelnik predstavio je potencijale općine Gradačac i šireg okruženja kao i pogodnosti privrednih ulaganja na općini Gradačac. Rezultat ovih razgovora je dogovorena posjeta predstavnika privrednih subjekata ove regije općini Gradačac radi ostvarivanja direktnih kontakata s privrednicima općine Gradačac gdje bi se predstavili potencijali za strana ulaganja.

Održana je i svečana sjednica Vijeća grada Castenedola u povodu ove posjete i bratimljenja gradova. Na sjednici Općinski načelnik predstavio je dosadašnju saradnju kao i potencijale u oblasti privrede, turizma i društvenog života.

Ovom prilikom Općinski načelnik Dervišagić pozvao je predstavnike ovog partnerskog grada da posjete Gradačac a kako je saopćeno iz Ooćin posjeta se očekuje u prvoj polovini naredne godine.