Oni su najimućnija djeca na svijetu: Nisu radili ni dana a bogatstvo im se mjeri stotinama miliona dolara

0

Najveći broj bogate djece na svijetu svoje je bogatstvo stekao svojim rođenjem. Dok su se ranije na listama najimućnije djece svijeta nalazili i neki koji su svoj novac zaradili sami, na listi portala Money. Inc za 2019. godinu isključivo su djeca slavnih i bogatih roditelja.

10. Dannielynn Hope Marshal Birkhead – od 59 do 100 miliona dolara

Dannielynn Hope Marshall Birkhead je kćer pokojnog J. Howarda Marshalla, naftnog tajkuna, i pokojne Ane Nicole Smith, manekenke i televizijske ličnosti. Nakon smrti svojih roditelja, Dannielynn je naslijedila veliki dio njihovog bogatstva. Postoje različite procjene bogatstva djevojčice jer tačna brojka nije otkrivena. Te se procjene kreću u rasponu od 59 do 100 miliona dolara.

9. Rose Dauriac-Johansson – 100 miliona dolara

Rose je kćer glumice Scarlett Johansson i njenog supruga francuskog novinara Romaina Dauriaca. Par je u braku od 2014. Iako Rosein otac nije poznat, njena majka je izuzetno talentovana glumica koja zarađuje velike honorare za svoje filmove. Bogatstvo Rose procjenjuje se na 100 miliona dolara.

8. North West and Saint West – po 100 miliona dolara svako

Svako od djece Kim Kardashian i Kanye Westa teško je oko 100 miliona dolara. Ova brojka ima potencijal za rast budući da su roditelji djece jedan od najatraktivnijih slavnih parova i rado se upuštaju u brojne poslovne poduhvate.

7. Sean Preston i Jayden James Federline – 200 miliona dolara

Sean Preston Federline najstariji je sin Britney Spears i Kevina Federline, a Jayden James je  njegov mlađi brat. Kombinovana neto vrijednost braće Federline procjenjuje se na 200 miliona dolara. To je uglavnom zbog bogatstva njihove majke, ali dvojac je također zarađivao od svojih nastupa u časopisima i na televiziji.

6. Emme i Maximillian Muniz – 200 miliona dolara

Max i Emme su blizanci Jenifer Lopez i Marc Anthony. Otkako su rođeni, mediji obožavaju pratiti blizance, a njihova majka je i dalje jedna od omiljenih poznatih osoba u Americi. Zahvaljujući slavi, ova djeca imaju ličnu neto vrijednost od oko 200 miliona dolara.

5. Knox Jolie Pitt i Vivienne Jolie Pitt – 200 miliona dolara

Knox i Vivienne su blizanci Brada Pitta i Angeline Jolie. Blizanci su bogati zahvaljujući napornom radu svojih roditelja. Međutim, njihovi roditelji su ipovećali bogatstvo djece i prodajom njihovih zajedničkih fotografija. Jedan primjer toga je fotografija snimljena prilikom rođenja, koja je navodno dodala milion dolara na bogatsto glumačkog para.

4. Suri Cruise – 800 miliona dolara

Zahvaljujući slavnim roditeljima Katie Holmes i Tomu Cruiseu, mlada Suri provela je većinu svog života u središtu pažnje. Nju prate paparazzi, a modni časopisi već pišu o njenom stilu. Većina njene procijenjene neto vrijednosti temelji se na nasljedstvu koje će dobiti nakon smrti svojih roditelja.

3. Blue Ivy Carter – milijardu dolar

Mlada kćer Beyonce i Jay-Z već već je vrlo bogata a njeno bogatstvo nastavlja da raste. Prema mnogim izvještajima, Blue Ivy trenutno vrijedi oko milijardu dolara i postat će još bogatija nakon smrti svojih roditelja.

2. Phoebe Adele Gates – milijardu dolara

Phoebe Adele Gates ne provodi puno vremena u središtu pažnje i na internetu nema mnogo informacija o njoj. Međutim, njeni vrlo poznati roditelji su Bill i Melinda Gates. Uprkos tome što je njihovo najmlađe dijete, navodi se da će ona postati najveći nasljednik bogatstva nakon njihove smrti. Ona treba da naslijedi preko milijardu dolara.

1. Princ George Alexander Louis i princeza Charlotte – više od – milijardu dolara

Na vrhu liste najbogatije djece na svijetu u 2019. je princ George Alexander Louis, također poznat kao princ George od Cambridgea. Rođen 22. jula 2013. godine, mladi princ član je britanske kraljevske porodice koja je treća na redu za nasljedstvo na britanskom tronu.

Svoje bogatstvo zahvaljuje pravima koja je stekao po rođenju zbog svog položaja u kraljevskoj porodici. Najstariji je sin princa Williama, vojvode od Cambridgea, i Catherine, vojvotkinje od Cambridgea. Smatra se da njegova mlađa sestra, princeza Charlotte, ima neto vrijednost oko milijardu dolara.