Odabrani najuspješniji privrednici u Republici Srpskoj

0

Manifestaciju „Izbor najuspješnijih u privredi Republike Srpske“, koja se ove godine održava po 20. put, tradicionalno organizuje Privredna komora Republike Srpske, s ciljem ciljem afirmacije i promocije uspješnih privrednih društava i privrednika Republike Srpske

Premijer Republike Srpske Radovan Višković uručio je u petak na manifestaciji „Izbor najuspješnijih u privredi Republike Srpske za 2023. godinu“, nagrade za tri najuspješnija velika privredna društva u protekloj godini.

Preduzeće “Mlijekoprodukt” iz Kozarske Dubice proglašeno je za najuspješnije veliko privredno društvo za prošlu godinu. Drugo mjesto zauzelo je preduzeće “Pass” iz Bijeljine, a trećeplasirano je preduzeće “Perutnina Ptuj” iz Srpca, objavljeno je iz Vlade RS.

“Mlijekoprodukt” iz Kozarske Dubice najuspješnije veliko privredno društvo (Foto: Vlada RS)

Na manifestacija “Izbor najuspješnijih u privredi Republike Srpske” za 2023. godinu, koja se održala u Banjaluci, preduzeće “Mlijekoprodukt” iz Kozarske Dubice proglašeno je za najuspješnije veliko privredno društvo.

Uprkos izuzetno izazovnoj godini za privredu na globalnom, pa tako i lokalnom nivou, stručna komisija imala je težak zadatak. Vrednovanje je izvršeno u kategorijama malih, srednjih i velikih privrednih društava, kao i kategorije investicija i zapošljavanja, izvoza, kvaliteta domaćih proizvoda, žena u privredi, izvijestio je RTRS.

U kategoriji za najuspješnije malo privredno društvo istakla su se, između ostalih, preduzeća Antekna, Poljoprom.

Za doprinos razvoju korporativne društvene odgovornosti, stručna komisija dodijelila je priznanje kompanijama M:Tel i Elas.

Dodijeljena su priznanja i u kategorijama investicija i zapošljavanja, žena u privredi, prepoznatljivog domaćeg kvaliteta. Saradnja i kooperantnost, ključni su koraci za napredak, poručeno je iz Privredne komore.