Objavljeni javni pozivi: Privrednicima u KS dostupno više od 107 miliona KM

0

Javni pozivi tri banke, koje su prije nekoliko dana potpisale ugovore s Ministarstvom privrede Kantona Sarajevo za realizaciju kreditnih sredstava uz stopostotno sufinansiranje kamate, objavljeni su danas u dnevnim listovima „Dnevni Avaz” i „Oslobođenje”, kao i na web stranici Ministarstva privrede KS i na web stranicama banaka/partnera.

Tim povodom ministar privrede KS Adnan Delić istakao je da je zadovoljan dosadašnjom saradnjom i ažurnošću uprava banaka koje su sa Ministarstvom privrede KS, u propisanom roku, usaglasile i objavile ove javne pozive.

„Poslovnim subjektima sa sjedištem u Kantonu Sarajevo na raspolaganju je do sada najveći iznos kreditnih sredstava uz stopostotno subvencioniranje kamatne stope. Naime, u saradnji s bankama/partnerima obezbijedili smo 107.850.000 KM i nadamo se da će ova sredstva naći put do što većeg broja privrednika“, izjavio je ministar Delić.

Napomenuo je i da je cilj ovih kreditnih linija obezbijediti postojeću i unaprijediti buduću likvidnost poslovnih subjekata, održati postojeća radna mjesta, kao i omogućiti nova radna mjesta, što u konačnici vodi ukupnom rastu privrednih aktivnosti i unapređenju poslovnog ambijenta na području Kantona.

Podsjećamo da su poslovnim subjektima posredstvom UniCredit banke, Sberbanke i BBI banke na raspolaganju poticajna kreditna sredstva, odnosno kreditiranje pod povoljnijim uvjetima koje podrazumijeva stopostotno subvencioniranje kamatne stope s grace periodom, te maksimalnom pojedinačnom iznosu kredita do milion KM.

Javni pozivi dostupni su na web stranicama ove tri banke, kao i na web stranici Ministarstva privede KS.