Novi Volkswagen Tiguan stiže 2023.

0

Kada je lansiran 2007. godine, Tiguan je bio puni pogodak za Volkswagen, pa ne čudi što će usprkos elektrifikaciji game dobiti novo izdanje.

Treća generacija Tiguana premijeru bi trebalo da ima u drugoj polovini 2023. godine. Prvi prototipovi su već “ulovljeni” objektivima auto-paparaca pa je time olakšan posao nezavisnim dizajnerima koji su pokušali da predvide izgled novog Tiguana.

Prijedlog koji potpisuje Nikita Čujko sa sajta Kolesa.ru kombinuje dizajnerske elemente posljednje generacije Golfa i električnog krosovera ID.4, s obzirom da se ti detalji naziru i na maskiranom prototipu.

Osim novog dizajna prednjeg dijela, očekuje se i dalji rast dimenzija, ali i znatno zaobljeniji izgled, čime će Tiguan biti bliži modernijem dizajnu viđenom na električnim modelima marke, ali i luksuznom Touaregu.

Po svemu sudeći, Volkswagen više neće imati imitaciju završetaka izduvnih cijevi pozadi, već će umjesto “lažnjaka” dobiti u potpunosti zatvoreni branik.

Najveća misterija za sada je enterijer. Najviše šansi ima rješenje viđeno na ID.4, ali prilagođeno novom okruženju. S obzirom na rast dimenzija, vrlo su vjerovatne dvije varijante, sa 5 i 7 sedišta.

U pogledu motorizacije očekuje se zadržavanje SUS jedinica, a svi bi trebalo da zadovolje Euro 7 normu. Realno je očekivati i nekoliko hibrida uključujući i plug-in verzije.

U vrhu ponude mogla bi se opet naći sportska R varijanta, prenosi B92.