Novi udarac za Tuzlu: Zamjena za Wizz Air odustala od letova

0

Podsjetimo da je Direkcija za civilno zrakoplovstvo BiH izdala odobrenje avio-operatoru iz Crne Gore za letove između BiH i Nizozemske

Air Montenego neće letjeti iz Tuzle. To je za Zamaaero rekao Mark Anžur, direktor kompanije. Kompanija je vratila sve slotove i otkazala letove.

Zamaaero navodi da je iznašao rješenje za letove prema Evropi preko jedne evropske kompanije koje je htjela dati svoj callsign i spojila je Air Montenegro, tu kompaniju i Aerodrom Tuzlu.

Nažalost, isto nije bilo isplativo za realizaciju.

Kako je i Trade Air prije mjesec dana odbio Aerodrom Tuzlu, sada je istinski veliko pitanje hoće li aerodrom naći zamjenu za letove Wizz Aira ili će mu broj putnika pasti na 150-170.000 putnika godišnje.

Podsjetimo da je Direkcija za civilno zrakoplovstvo BiH izdala odobrenje avio-operatoru iz Crne Gore za letove između BiH i Nizozemske te između BiH i Turske. Letovi su trebali polaziti iz aerodroma u Tuzli i Mastrihtu za Nizozemsku, te iz Tuzle i Istanbula za Tursku.

BHDCA je kontaktirala države EU radi potvrde dezignacije, a pozitivno su odgovorile Nizozemska i Turska, Švedska, Danska, Austrija i Njemačka su dale negativne odgovore.