Novi projekti kulturne i ekonomske saradnje između Kantona Sarajevo i Španije

0

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk ugostio je ambasadoricu Španije u Bosni i Hercegovini, NJ.E. Maríu Teresu Lizaranzu Perinat.

Tokom susreta, razgovarali su o uspješnoj saradnji između Kantona Sarajevo i Kraljevine Španije.

„Uz obostrano zadovoljstvo zbog dosadašnjih uspješnih projekata, tematizirali smo i niz novih aktivnosti između našeg kantona i ove prijateljske zemlje. Identifikovali smo niz projekata iz oblasti kulture koji će biti predmet međusobne saradnje u narednom periodu. Ovi projekti imaju za cilj unapređenje kulturnih veza i promociju zajedničkih vrijednosti između Kantona Sarajevo i Španije“, poručio je premijer Uk nakon susreta.

S obzirom da u sklopu poticaja avio linija Vlada Kantona Sarajevo planira ostvariti povezivanje Sarajeva s nekim od gradova u Španiji, otvorene su i teme o mogućnostima za povećanje ekonomske saradnje, trgovinske razmjene i investicija, kao i identifikacija novih poslovnih prilika.

Na kraju susreta, premijer Nihad Uk još jednom je u ime Vlade Kantona Sarajevo izrazio duboku zahvalnost na kontinuiranoj podršci Kantonu Sarajevo ali i cijeloj Bosni i Hercegovini.