Novi proizvod Sparkasse Bank – paketi za plaćanje režijskih računa

0

Sparkasse Bank uvela je novi proizvod, pakete za plaćanje većeg broja režijskih i drugih računa na šalteru po jedinstvenoj mjesečnoj cijeni, koja može biti i do četiri puta niža od troškova standardnog plaćanja istih naloga bez paketa, saopćeno je iz te banke. 

Dostupna su dva modela paketa: Špar Paket za četiri naloga mjesečno po cijeni od 2,99 KM, gdje je mjesečna ušteda oko 5 KM jer je naknada za plaćanje četiri pojedinačna računa bez paketa oko 8 KM.

Špar Paket+ daje mogućnost plaćanja osam naloga mjesečno uz uštedu i do 12 KM mjesečno.

Klijenti mogu odabrati paket koji najbolje odgovara broju naloga koje prosječno mjesečno obavljaju, poput režijskih računa ili redovnih mjesečnih obaveza.

Za korišćenje paketa je potrebno otvaranje tekućeg računa u Sparkasse Bank.

„Veliki broj klijenata koji praktikuju plaćanje računa na šalteru, odlaze na više naplatnih mjesta kako bi izbjegli provizije za uplatu režijskih računa. Stoga smo odlučili da svojim klijentima ponudimo mogućnost da po fiksnoj mjesečnoj cijeni paketa izmire veći broj naloga na jednom mjestu, uz uštedu vremena i značajnog iznosa novca na mjesečnom nivou. Na primjer, paketom Špar+ naši klijenti mogu izmiriti osam naloga mjesečno po cijeni koju bi po standardnim tarifama na šalteru platili za samo dva računa“, izjavila je direktorica Sektora banke za poslovanje sa stanovništvom Alma Kratovac.

S obzirom na to da su kroz paketiranje cijene za uplate naloga na šalterima znatno povoljnije, snižene su i naknade za plaćanja putem netBankinga Sparkasse Bank. Prijenos sredstava sa računa na račun u Sparkasse Bank putem netBankinga je sada besplatan, dok je naknada za pojedinačne uplate na račune u drugim bankama snižena sa 0,75 KM na 0,50 KM.