Novi početak za Hotel Jablanica – mijenja se vlasnik i ime

0

Hotel Jablanica odnedavno nosi novi naziv i ima novog vlasnika. Pod imenom PARK HOTEL & SPA svojim gostima, ali i gradu Jablanici ponudit će nešto sasvim drugačije.

Podsjetimo da je hotel zatvoren nakon što je sada već bivši vlasnik, Amir Džafić, pretukao recepcionerku Enisu Klepo.

– Hotel ćemo osvježiti novim nazivom i to “PARK” HOTEL & SPA, a s obzirom na sam položaj hotela u centru Jablanice i sadržaje hotela smatramo da je to najprimjereniji naziv – rekao je za Bljesak.info Amil Babić, privrednik iz Jablanice koji je kupio ovaj hotel.

Ukupan enterijer već trpi značajne izmjene i bit će koncipiran kroz tematske dijelove kao što je otvoreni i zatvoreni a la carte restoran, vinoteka, te kafeterija u duhu gradske kafane spojene s velikom terasom prema gradskom parku.

– Postojeći sadržaji, zatvoreni bazen i finska sauna proširuju se s jacuzzijem i turskim kupatilom-hamamom’ – dodao je Amil Babić.

Planiranim proširenjem smještajnih kapaciteta nad bazenskim prostorom hotel će povećati broj soba i apartmana i time osigurati prijem mnogo više gostiju nego do sada i samim tim pojačati turističku posjećenost samog grada Jablanice.

Pošto se radi o zahvatima koji ipak traže određeno vrijeme rada, kaže, samo vrijeme otvaranja hotela je planirano tokom marta tekuće godine, a službeni čin svečanog otvorenja će biti u aprilu 2024. godine.