Prvi put u BiH: Konzum uvodi kase bez blagajnika

0

Super Konzum u Sarajevu na adresi Ložionička 16, na mjestu nekadašnjeg Family Centra, ovog mjeseca otvara svoja vrata.

Ovo će bit prva trgovina u BiH koja će imati automatske kase bez blagajnika na kojima će kupci sami skenirati svoje proizvode i vršiti plaćanje. 

Ove kase se u svijetu odavno primjenjuju.

“U skladu sa najboljim svjetskim praksama maloprodajnih lanaca, prodavnica je prilagođena potrebama kupaca i donosi sasvim novi doživljaj kupovine s asortimanom od preko 30 000 artikala”, najavljeno je iz Konzuma.

„U ponudi će se naći brojni svjetski  brendovi koje ranije nismo mogli kupiti na ovim prostorima, a cjelokupan ambijent dobit će potpuno novu dimenziju, zahvaljujući  posebno osmišljenom dizajnu koji  će kupcu omogućiti  ljepšu, ugodniju i jednostavniju kupovinu,“ istakla je Amra Karahmetović, PR Konzuma BiH.

pametna-kolica

Preuređena prodavnica u Ložioničkoj  donosi i mnogo tehnoloških noviteta za ugodniju  i lakšu kupovinu uz značajnu uštedu vremena. Dok pametna kolica navode kako doći do željenog proizvoda i automatski očitavaju cijenu artikla, inovativno rješenje „self-checkout“ omogućit će kupcima da sami skeniraju proizvode koje kupe, čime će izbjeći duža čekanja na blagajni.

Iz kompanije poručuju da su ovo samo neka od iznenađenja koje će uskoro kupci moći doživjeti.

Save

Save

Save