Novi Clio dolazi 2018. i obaraće s nogu

0

Clio Mk4 uopšte nije toliko star, ali francuski proizvođač automobila uveliko dizajnira njegovog nasljednika, do čijeg ćemo izlaska iz fabričkog kruga, po svemu sudeći, morati da pričekamo još dvije godine.

Kako ističu svjetski mediji, sljedeća generacija novog superminija iz francuske radinosti stiže 2018. godine i posjedovaće dizajn koji neodoljivo podsjeća na posljednji model Megane, dok će u enterijeru nastati prava osvježenja u vidu visokokvalitetnih materijala, popravljenog ambijenta i posljednjih tehnoloških karakteristika.

“Mi želimo da naše mušterije pogledaju u karoseriju novog automobila i ostanu bez daha, ali potom vide izgled enterijera i budu oboreni sa nogu. Moramo osigurati to da naši sljedeći enterijeri potpuno ožive standarde eksterijera. U kompaniji trenutno više ljudi radi na enterijeru nego ikada prije i mi težimo ka tome da u automobilski svijet unesemo nešto potpuno novo”, izjavio je glavni dizajner brenda Renault Laurens van den Aker. “Nekada je bilo pravilo da samo luksuzni automobili posjeduju svu tehniku, ali sada je potrebno sačekati samo godinu ili dvije prije nego što vrhunski sistemi stignu u manje modele.”

Renault Clio 2019. će dobiti duži i mnogo aktivniji ekran na dodir, portretnog stila, ali proizvođač nikako ne odbacuje mogućnost kontrola putem pokreta i govorka se o tome da je autonomni bezbjednosni sistem takođe na ovoj listi zanimljivih spravica. Štaviše, novi model bi mogao sadržati i srednju hibridnu tehnologiju, sličnu onoj koju možemo videti u posljednjem modelu Scenic.

“Kompanija Renault želi da doda elektroniku koja je pristupačna. To znači da mi našim kupcima pružamo sasvim dovoljno kako bi kreirali što manje ugljendioksida”, objasnio je izvršni potpredsjednik proizvodnje i planiranja, Bruno Ancelin.

Izvor: Muški magazin, Foto: Renault