Novi Audi Q5 je potpuno novi automobil

0

Druga generacija Audija Q5 premijerno je predstavljena na Salonu automobila u Parizu. Iako djeluje kao da je riječ o redizajnu dosadašnjeg modela, ipak je u pitanju potpuno nov auto.

Menadžment i dizajneri jednostavno nisu željeli da odstupaju od dosadašnje estetike i sigurnih kupaca. Novi Q5 je dugačak 466 cm, širok 189 cm, visok 166 cm, a međuosovinsko rastojanje mu iznosi 282 cm. U odnosu na prvu generaciju, druga je lakša za 90 kilograma.

audi q5-2

Dimenzije su povećane gotovo u svim pravcima, pa tako na zadnjim sjedištima sada ima više mjesta za glavu i koljena putnika, a povećana je i zapremina prtljažnika za deset litara (sada od 550 do 610 litara u zavisnosti od pozicije zadnjih sjedišta). Novina je vazdušno ogibljenje koje nije standard, već se nalazi na spisku opcija. Novi multimedijalni sistem je dobio touch pad koji se nalazi ispred ručice menjača, pa je kretanje kroz meni sada još lakše i jednostavnije.

audi q5-3

Quatro pogon na sva četiri točka je dostupan uz jače motore – 2,0 TDI sa 190 konja i 2,0 TFSI sa 252 konjske snage. Sve je podešeno tako da se automatski isključuje pogon na zadnjim točkovima kada za njim nema potrebe. Za verzije sa V6 dizelašem zapremine 3,0 litre sa 286 konja, Audi je pripremio i sportski diferencijal na zadnjoj osovini u cilju obezbjeđivanja najboljih mogućih voznih karakteristika prilikom sportske vožnje. Novi “audi Q5” fabrički dolazi sa točkovima prečnika 18 inča, a po želji mogu da se poruče felne prečnika do 21 inča.

Proizvodiće se u fabrici u Meksiku a do prvih kupaca stiže već početkom 2017. godine.

Izvor: Magazinauto, Foto: Audi

Save

Save

Save