Nova velika akvizicija vlasnika Mtela i Logosofta

0

Najveća telekomunikaciona kompanija u Srbiji, Telekom Srbija, zvanično je postala vlasnik drugog po veličini kablovskog operatora u Srbiji, Kopernikus Technology, saopšteno je iz kompanije.

Telekom Srbija je, podsjetimo, vlasnik banjalučkog Mtela i sarajevskog Logosofta. U procesu su preuzimanja i banjalučkog Blicneta a ranije je rečeno da grupacija preuzima bijeljinski Telrad. Telekom Srbija dao je ponudu i za preuzimanje Telekoma Albanija. 

Realizovanom akvizicijom Kopernikusa, Telekom Srbija povećao je svoju televizijsku korisničku bazu za oko 30 posto i time povećao svoje učešće na tržištu televizije za 7 posto.

Od sada će i korisnici Kopernikus Technology imati pristup najnovijim tehnologijama i sadržajima koje pruža Telekom Srbija, a kao paket dobrodošlice dobiće 27 novih televizijskih kanala, rečeno je iz kompanije.

Kopernikus Technology ima više od 200.000 televizijskih i internet korisnika, posluje u 60 gradova širom Srbije i pruža usluge televizije, interneta i fiksne telefonije, sa infrastrukturom koja omogućava pružanje usluga u više od 300.000 domaćinstava.

Intenzivan rast korisničke baze od preko 25 odsto u posljednje dvije godine, ubrzana digitalizacija i izgradnja optičke infrastrukture stvorila je od ove kompanije najperspektivnijeg kablovskog operatora u regionu.