Nova kreditna linija Addiko banke za mala i srednja preduzeća

0

EBRD i Addiko Bank ad Banja Luka potpisali su ugovor o novoj kreditnoj liniji za mala i srednja preduzeća, čime je nastavljena višegodišnja uspješna poslovna saradnja.

Dodatni kreditni fond u iznosu od 3 miliona EUR biće na raspolaganju malim i srednjim preduzećima – postojećim i novim klijentima Addiko Bank ad Banja Luka.

“Naše opredjeljenje u segmentu poslovanja sa pravnim licima su mala i srednja preduzeća, na koja smo fokusirani i za koje vjerujemo da su okosnica razvoja ove zemlje. Bitno je naglasiti da će se kreditna sredstva isključivo koristiti za projekte namijenjene lokalnom razvoju, u skladu sa  našom poslovnom strategijom, pri čemu će se sredstva koristiti primarno u nerazvijenim i ruralnim područjima, za finansiranje projekata koji su usklađeni sa propisima zaštite okoliša, ali i ostalom zakonskom regulativom”, istakao je Mario Ivanković, predsjednik Uprave Addiko Bank ad Banja Luka, te izrazio zahvalnost EBRD-u na podršci daljem rastu i širenju poslvoanja Addiko banke u ovom ciljnom segmentu i na ovom tržištu.

Ian Brown, direktor predstavništva EBRD za Bosnu i Hercegovinu, izrazio je zadovoljstvo EBRD-a saradnjom sa Addiko bankom, kako u kreditiranju privrede, tako i u trade finance uslugama, u kojem je Addiko banka napravila značajan iskorak tokom protekle godine te potvrdio da će EBRD, kao najveći institucionalni investitor u Bosni i Hercegovini i dalje snažno podržavati razvoj malih i srednjih kompanija, segment u kojem je Addiko banka također pristuna.