Nova Honda CR-V predstavljena u Americi, u Evropi tek krajem 2017.

0

Restilizovana verzija Honde CR-V četvrte generacije nije napunila ni godinu dana na tržištu Evrope, a u Americi je upravo predstavljen potpuno novi model pete generacije koji će se u prodaji naći već krajem ove godine, ali namijenjen sjevernoameričkom tržištu.

honda-crv5-3

Peta generacija popularnog CR-V bazirana je na potpuno novoj platformi, baš kao i novi Civic, koja je šira, a ima i veće međuosovinsko rastojanje. Vizuelno, novi model dosta je sličan prethodniku, a najveće izmene pretrpjele su prednje i zadnje svjetlosne grupe.

honda-crv5-1

Nova Honda CR-V dobiće i potpuno novi turbo benzinski i-VTEC agregat, zapremine 1,5 litara, koji oslobađa oko 190 konjskih snaga, uz već dobro poznati 2,4-litarski atmosferski i-VTEC benzinac od 185 KS.

honda-crv5-4

Naravno, ovo je ponuda za sjevernoameričko tržište, na kojem će se ovi motori isporučivati sa CVT transmsijom, dok se u Evropi očekuje i aktuelni 1.6 i-DTEC, uz manuelnu 6-stepenu i automatsku 9-stepenu transmisiju.

honda-crv5-5

Unaprjeđeno je i oslanjanje u cilju boljih voznih karakteristika, a kao i kod prethodnika, biće dostupne verzije i sa pogonom samo na prednjoj osovini, i sa 4WD sistemom pogona. U Evropi, ovaj model se ne očekuje prije kraja naredne godine, a proizvodnja za potrebe Starog kontinenta najvjerovatnije će opet biti povjerena fabrici u Swindonu, u Velikoj Britaniji.

Izvor: TopSpeed, Foto: Honda