Nova generacija modela Opel Corsa će biti znatno drugačija

0

Nova generacija modela Opel/Vauxhall Corsa je veoma blizu premijere, a riječ je o prvom automobilu koji će njemačka kompanija lansirati od kada je pod vlasništvom PSA grupacije, te je normalno da je od velikog značaja za taj brend.

Prema tome, novi automobil će biti znatno drugačiji od trenutnog modela. Naime, na početku je bilo planirano da nova generacija ovog modela bude bazirana na platformi GM, ali s obzirom da je PSA grupacija poistala novi vlasnik brenda Opel/Vauxhall, to više nije tako.

Umjesto toga, nova Corsa će biti bazirana na CMP platformi PSA grupacije, na kojoj će biti baziran i novi Peugeot 208. Kao što već znamo, CMP platforma je konstruisana tako da ima pogon na prednjim točkovima i agregat smješten ispod haube, te će podržavati veliki broj agregata.

Izvještaji sugerišu da će PSA najvjerovatnije PSA grupacija predstaviti novu Corsa-u sa trocilindarskim agregatom radne zapremine 1,2 litara, koji bi trebalo da pruža sjaju kombinaciju performansi i ekonomičnosti.

Nedugo nakon što nova generacija ovog hečbeka bude predstavljena (planirano je za sljedeću godinu), biće predstavljena i njegova potpuno električna verzija eCorsa. To će se desiti brzo nakon što električni Peugeot 208 stigne na tržište.

Zahvaljujući tome što je Opel u vlasništvu PSA grupacije, i dizajn nove Corse će biti drastično promenjen. Biće to prvo vozilo koje će elemente dizajna preuzeti sa koncepta GT X Experimantal.

Takođe, PSA će obustaviti proizvodnju modela Corsa sa troja vrata zbog slabe potražnje. (Vrelegume.rs)