Norveške kompanije zainteresovane za ulaganje u Republiku Srpsku

0

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa ambasadorom Norveške Olavom Rajnertsenom, koji je istakao da postoji izražen interes norveških kompanija za ulaganje u više oblasti u Republici Srpskoj, sa primarnim interesom za obnovljive izvore energije, informacione tehnologije i turizam.

Višković je informisao ambasadora Norveške o prednostima ulaganja u Republiku Srpsku, ističući da postoji otvoren prostor za saradnju u više oblasti, te izrazio nadu da će se izraženi interes norveških kompanija u narednom periodu pretočiti i u konkretne projekte, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću.

Višković je naglasio da Republika Srpska bilježi pozitivne ekonomske pokazatelje, ističući da je i u drugom kvartalu ove godine nastavljen značajan trend rasta bruto društvenog proizvoda /BDP/.

Višković i Rajnertsen su u otvorenom i srdačnom razgovoru razmijenili mišljenja i o drugim ekonomskim i političkim temama, te razgovarali i o aktuelnim izazovima, uzrokovanim pandemijom virusa korona.