Mostarski Nobel Corporation dobitnik prestižne nagrade EKO Biznis Partner

0

Mostarski Nobel Corporation dobitnik je prestižne regionalne nagrade EKO Biznis Partner 2019. Nagrada je od posebnog značajaz za kompaniju jer dolazi u godini kada Nobel slavi 20 godina postojanja. 

Godišnja nagrada BIZNIS PARTNER, ustanovljena je prije dvadeset pet godina s ciljem da skrene pažnju javnosti i promovira kompanije i institucije koje se u svom poslovanju rukovode visokim profesionalnim standardima, čvrstim etičkim normama iskazujući dobre poslovne rezultate.

Izrasla je u prestižno poslovno i javno priznanje u regiji.

Dodjeljuje se kompanijama i institucijama iz 11 zemalja u regiji za iskazanu  poslovnu izvrsnost, etičnost i odgovornost u svim djelatnostima u cilju promoviranja i poticanja boljeg ekonomskog povezivanja i prosperiteta u regiji.  

Ove godine među dobitnicima našla se i kompanija iz Bosne i Hercegovine, mostarski Nobel Corporation koji je dobitnik nagrade „EKO BIZNIS PARTNER 2019“, za iskazanu izuzetnu ekološku svijest i brigu o zaštiti životne sredine.

„Poslovnu izuzetnost kompanije Nobel Corporation najbolje su prepoznali i ocenili poslovni partneri, potrošači  i klijenti, a potvrdili rezultati nezavisnih istraživanja. Konačna odluka doneta je na osnovu analize svih dobijenih rezultata koji su potvrdili da je kompanija Nobel Corporation postavila kao prioritet svoje poslovne strategije zaštitu životne sredine i pokazala izuzetnu ekološku svest. Ostvarila odlične poslovne rezultate, kontinuiranim inovacijama, operativnom izvrsnošću i izuzetnim kvalitetom osvojila tržište visoko energetski efikasnim proizvodnim programom. Poštujući visok stepen profesionalnosti i etičnosti, uvažavajući svoje poslovne partnere, klijente i potrošače, vodeći računa o širim društvenim interesima predstavlja snažan oslonac unapređenju zaštite životne sredine i doprinosi boljem kvalitetu života“, stoji u obrazloženju komisije.

Regionalna nagrada BIZNIS PARTNER dodjeljuje se poslovnim subjektima iz zemalja u regiji /Slovenija, Mađarska, Rumunija, Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Albanija, Sjeverna Makedonija, Bugarska, Grčka, Cipar, Turska/  bez obzira na djelatnost, veličinu i oblik vlasništva što osigurava uvjete da se male i srednje kompanije natječu s velikim biznisom.