NLB za Komercijalnu banku nudi 450 mil eura

0

Nova ljubljanska banka (NLB) dala je najbolju ponudu za kupovinu Komercijalne banke u iznosu od 450 miliona eura. Sada slijede pregovori radi zaključenja ugovora o kupoprodaji. Prethodno je Ministarstvo finansija potvrdilo da je stigla ponuda, pišu Novosti.

– Dana 23. decembra, tenderska komisija Ministarstva finansija je zajedno sa finansijskim savjetnikom izvršila pregled uz ocjenu pravovremeno dostavljenih obavezujućih ponuda i dostavljene prateće dokumentacije, radi rangiranja obavezujućih ponuda u tenderskom postupku prodaje akcija Komercijalne banke – saopštili su iz Ministarstva.

Dodali su da je Nova Ljubljanska banka d. d. Ljubljana, kao podnosilac najbolje rangirane ponude, u skladu sa Uredbom o načinu i postupku prodaje banaka koje su u vlasništvu Republike Srbije, pozvana da pristupi pregovorima radi zaključenja ugovora o kupoprodaji.

Komercijalna banka je, sa ukupnom imovinom od 419,9 milijardi dinara među prve tri na srbijanskom tržištu po ukupnoj aktivi.

NLB banka, koja u Srbiji ima ukupnu aktivu od 66,9 milijardi dinara bi u slučaju ostvarene kupovine, skočila na drugo mjesto na bankarskom tržištu Srbije, odmah poslije Intesa banke. NLB u Srbiji je više nego šest puta manja banka od Komercijalne.

Komercijalna banka posluje i na području BiH i Crne Gore.