NLB Banka i njeni uposlenici podržali rad Fondacije Stariji Brat, Starija sestra

0

NLB Banka d.d. Sarajevo i njeni uposlenici su donirali 11.574 KM Fondaciji za podršku i razvoj mentorstva „Stariji brat, starija sestra“.

Prikupljeni novac je namijenjen za jačanje socijalnih vještina djece iz domova za nezbrinutu djecu, iz siromašnih porodica, te djecu koja se u svom životu i odrastanju suočavaju sa nekim drugim poteškoćama. U projektnom ciklusu 2020/2021. uključeno je sedam organizacija u šest gradova u BiH, a sa prošlim projektnim ciklusom uključeno je preko 1.750 djece u ovaj projekat.

U mentorskom projektu „Stariji, brat, starija sestra“, djeca se individualno druže sa volonterima i volonterkama, koji im postaju modeli za usvajanje socijalno prihvatljivih ponašanja. Provode svoje vrijeme u druženju i uz njih razvijaju i životne vještine. Djeca dobijaju i pomoć u sklapanju boljih socijalnih kontakata sa okolinom kako bi se smanjila mogućnost devijacija u svim sferama njihovog života.

Kroz kreativne radionice i projekte, te promociju vrijednosti za koje se ovaj projekt zalaže će tokom cijele naredne godine biti uključena i NLB Banka sa svojim uposlenicima koji će, ukoliko to žele, imati priliku i da volontiraju, te time daju dodatnu vrijednost ovoj plemenitoj priči.

„Ponosna sam na sve uposlenike NLB Banke koji su svojim primjerom, kako kroz novčane donacije, tako i kroz prijave za volonterske aktivnosti, ukazali na važnost pomaganja onima kojima je pomoć potrebna,  a ta važnost se udvostručuje kada su u pitanju djeca. Drago nam je da smo dio jednog ovako humanog projekta, te pozivamo sve ostale i kompanije i pojedince koji mogu da se uključe i da pruže podršku onima kojima je potrebna“, poručila je Lidija Žigić, predsjednica Uprave NLB Banke d.d., Sarajevo.

Lidija Žigić

Iz Fondacije „Stariji brat, starija sestra“ istakli su zadovoljstvo što su NLB Banka i njeni uposlenici prepoznali značaj jednog ovakvog projekta, te zbog saradnje koja će se provoditi kroz volonterske aktivnosti.

„Zahvaljujući ovoj donaciji, još 20 djece u potrebi za mentorom će biti u mogućnosti odrastati uz starijeg brata ili sestru. U ime svih volontera i djece, zahvaljujem se svima koji su nas podržali“, poručili su iz Fondacije.

Više informacija o Fondaciji i projektu možete naći na stranici www.mentorstvo.ba, a video koji govori o načinu na koji se ovaj program provodi na linku https://youtu.be/t9gKzX-R97Q.

Svi koji žele sredstva mogu uplatiti na:

FONDACIJA ZA POTPORU I RAZVOJ MENTORSKIH PROGRAMA STARIJI BRAT, STARIJA SESTRA

NLB Banka d.d. Sarajevo

Broj računa: 1322602023286553