Njemački restoran na meti kritika: Voda 12 eura, plaćate i korištenje toaleta

0

Zbog već visokih troškova života, rijetko ko si više može priuštiti odlazak u restoran. Prvi restoran u Njemačkoj sada naplaćuje običnu vodu više od 12 eura.

Božićni blagdani su završili i mnogi sada jedva čekaju zimski odmor. Budući da u Njemačkoj nema snijega, mnogi ljubitelji zime odlaze u snježna područja Austrije ili Južnog Tirola. U južnoj Njemačkoj i Sjevernoj Rajni-Vestfaliji također ima dovoljno skijališta, poput nadaleko poznatog Winterberga.

A upravo tu se nalazi vrlo poznati restoran, koji uvijek dobiva izvrsne kritike. Lokacija restorana je prekrasna. Ima najvišu terasu u Sauerlandu.

U blizini je bob staza i bike park. Pogled i ambijent nisu problem. Usluga i kvaliteta hrane također nemaju zamjerke. No, činjenica da običnu vodu na licu mjesta morate platiti više od 12 eura naišla je na oštre kritike.

Kupci se dosta žale na cijene hrane i pića. U spornom restoranu pola litre cole plaćate impozantnih 7,20 eura, prenosi Fenix magazin.

Iako ste gost u restoranu, odlazak na toalet plaćate dodatni euro. Još jedan posjetitelj restorana požalio se na društvenim mrežama da litru vode za koju ne znate da li dolazi iz slavine plaćate više od 12 eura.

Mnogi se žale i na cijene hrane. Porcija krompirića u ovom restoranu košta 8,80 eura. Za varijantu s tartufima treba izdvojiti 22,80 eura.

Restoran naplaćuje 6,80 eura za 200 mililitara kafe u maloj posudi. Svaka dodatna šoljica dodaje dodatnih 2 eura na račun.

Komentari ugostitelja

Cijene restorana su transparentne. Kompletan jelovnik dostupan je online. Osim toga, prema riječima vlasnika restorana, na račun će se dodati i naknada za toalet.

Kako navode njemački mediji, spomenuti restoran ima dobro osoblje u kuhinji i odličan tim u posluzi, koji zaslužuje poštenu i dobru platu.