Njemački Hansgrohe gradi fabriku u Valjevu za 1.000 radnika

0

Njemačka kompanija Hansgrohe i Ministarstvo privrede potpisali su ugovor o finansijskoj podršci za realizaciju investicionog projekta SpeeX, koji se odnosi na izgradnju proizvodnog pogona za proizvodnju i montažu slavina, dijelova slavina i sanitarnih proizvoda u Valjevu.

Njemački proizvođač sanitarija će u novi pogon uložiti 85 miliona eura i zaposliti 1.000 ljudi, najavio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić koji je prisustvovao potpisivanju ugovora.

On je istakao da će ovaj projekat doprinijeti razvoju čitavog Kolubarskog ali i dijelova Zlatibroskog okruga, najavio da će do novembra sljedeće godine biti završena i brza saobraćajnica Lajkovac – Valjevo i naglasio da su se danas dogovorili da država uloži još 16 miliona eura kako bi se uradila dodatna dva kilometra, koji će brzu saobraćajnicu spojiti sa industrijskom zonom u Valjevu.

Predsjednik Izvršnog odbora kompanije Hansgrohe Hans Jirgen Kalmbah rekao je da je ovo najveća investicija u istoriji te kompanije.

– Ovo je za nas istorijska prekretnica, jer će predstavljati našu najveću investiciju u 120 godina dugoj istoriji postojanja naše kompanije. Zadovoljstvo nam je što ćemo srpskoj kompaniji poželjeti dobrodošlicu u našu porodicu u budućnosti. Njamerno kažem porodicu, jer je to u potpunosti u duhu osnivača naše kompanije Hansa Grohea, koji je postavio temelje naše kompanije još 1901. godine – istakao je Kalmbah, prenosi sajt Predsjednika Srbije.