Njemačka dobila prvu digitalnu berzu

0

Iako je trgovanje na digitalnoj berzi Boerse Stuttgart (BSDEX) u početku pokrenuto za odabrane korisnike u septembru, mjesto trgovanja sada je otvoreno za sve investitore sa sjedištem u Njemačkoj.

Na prvom uređenom mjestu trgovanja digitalnom imovinom u zemlji korisnici mogu trgovati parovima Bitcoin-Euro, piše Investitor.me.

Za direktno povezivanje s BSDEX-om, korisnici moraju imati njemački bankovni račun i najmanje osamnaest godina prebivališta u Njemačkoj i nacionalnoj zemlji u Evropskom ekonomskomm prostoru (EEA).

BSDEX ispunjava regulatorne zahtjeve iz člana 2. stavka 12. njemačkog zakona o bankama (Kreditwesengesetz) i njime upravlja kao multilateralni trgovački objekt Baden-Wuerttembergische Wertpapierboerse GmbH, koji je i operativno društvo za javne berze u Stuttgartu.

Tehnički operator BSDEX je Boerse Stuttgart Digital Exchange GmbH, zajedničko ulaganje Boerse Stuttgart GmbH, Axel Springer i finanzen.net.

Do sada, korisnici BSDEX-a imaju i koristi od besplatnih depozita i podizanja trgujućih kriptovaluta. Prema zakonu, provedene su mjere za sprečavanje pranja novca i finansiranja terorizma.

Blocknox GmbH, podružnica firme Boerse Stuttgart Digital Ventures GmbH, brine se o čuvanju stečenih kriptovaluta na escrow osnovi, besplatno za BSDEX korisnike.