Nijemci daju 200 miliona eura za nudističko naselje u Crnoj Gori

0

Njemačka turistička agencija TUI zainteresirana je za dugotrajan zakup nudističkog naselja na Adi i hotela Bellevue na Velikoj plaži u Ulcinju, koji posluju u sastavu Ulcinjske rivijere.

Njemački turoperator je već osigurao početna kreditna sredstva u iznosu od 200 miliona eura, saznaju podgoričke “Vijesti” iz više izvora. 

Sagovornik lista iz Ulcinjske rivijere rekao je da bi predstavnici TUI-a uskoro, vjerovatno u martu, o tome trebali razgovarati s premijerom Duškom Markovićem i resornim ministrima. Nudističko naselje na Adi Bojani otvoreno je 1973. kada je netaknuta priroda ostrva postala dostupna svim ljubiteljima nudizma, a posebno Nijemcima.

Goste su na Adu tada dovozili splavovima, a jedanaest godina kasnije, splavove, odnosno trajekte, zamjenjuje most. Ada je relativno mlado ostrvo, nastalo u drugoj polovini 19. stoljeća, kada se na samom ušću rijeke Bojane nasukao brod.

Na olupinu broda rijeka je gomilala nanose i tako se rodilo ostrvo. Nalazi se na 18 kilometara od Ulcinja, 50 kilometara od Bara, a 110 km od aerodroma u Podgorici ili Tivtu.