Nijemci će graditi najveću zgradu u Republici Srpskoj

0

“Za sada se čini da će to biti april”, kaže gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, odgovarajući na pitanje o početku izgradnje novog hotela Palas u centru Banjaluke.

– Jedna mala parcela je riješena i sada se stvorio preduslov da dobijemo konačnu građevinsku dozvolu za objekat sa maksimalnim gabaritima, kako je i predviđeno – istakao je gradonačelnik.

Pored pitanja koje je riješio grad, Stanivuković naglašava da je i investitor ušao u razgovore sa kompanijama koje će izvoditi radove na izgradnji dugo najavljivanog hotela.

Na izgradnji objekta će, zbog kompleksnosti strukture, raditi konzorcijum na čelu sa kompanijom iz Njemačke, ali u dogovoru sa investitorima obećano nam je da će za sve radove kao podizvođači biti birane domaće, banjalučke firme – tvrdi on.

Nakon što radovi počnu, gradonačelnik ističe da bi trebalo da budu gotovi u roku od tri godine. Banjaluka će, kako je rekao, na taj način dobiti svoju novu razglednicu.

– Od investitora imamo obećanje da bi radovi mogli biti gotovi i ranije, ali ovo je veliki objekat – navodi on i dodaje da bi tačan datum početka radova trebao biti poznat do kraja marta, javio je BL portal.

Predviđeno je da budući hotel bude visok 100 metara, a sadržavat će restorane, vidikovac, spa centar, podzemnu garažu i poslovne objekte. Vrijednost investicije je oko 150 miliona KM, podsjeća BiznisInfo.ba.

Ovo će biti najviša zgrada u Republici Srpskoj. Investitor je Filip Zepter. O tome ko je zapravo Zepter više čitajte OVDJE.