Neoplanta otvara fabriku kod Bosanske Gradiške

0

Poslovna zona u Novoj Topoli kod Bosanske Gradiške, prema svemu sudeći, bit će mjesto gdje će investirati novosadska kompanija Neoplanta.

Ova informacija je potvrđena na konferenciji Investicioni potencijali RS u Beogradu.

Delegacija Gradiške s gradonačelnikom Zoranom Adžićem na čelu, u Beogradu je privrednicima iz Srbije predstavila poslovnu zonu u Novoj Topoli koja je ocijenjena jednom od najopremljenijih privrednih zona u BiH.

– Do kraja septembra očekujemo dolazak privrednika iz Srbije. Otvaranje prerađivačkog kapaciteta Neoplante veoma mnogo bi značilo za stočare iz Lijevče polja, i to ne samo s područja naše lokalne zajednice već i za okolne opštine. Veliki je broj uzgajivača junadi, brojlera i svinja koji vape za tržištem i ova fabrika bi im osigurala plasman – rekao je Adžić.

Stočari iz Lijevče polja i Potkozarja su suočeni s velikim problemima zbog prestanka rada Mesne industrije Levita.

– Imamo veliku proizvodnju junećeg mesa, a nezadovoljni smo stanjem na tržištu – kazao je Smajo Fajković, farmer Dubrava kod Nove Topole.

Klanički kapaciteti upravo nedostaju ovdašnjoj poljoprivredi, a Neoplantina fabrika predstavljala bi idealno rješenje za farmere cijele regije, prenosi poljoprivreda.ba.

Podsjetimo da je prije nekoliko dana premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da je proizvođač suhomesnatih proizvoda “Neoplanta” zainteresovana je za ulaganje na području Bijeljine.