Neizgrađeno elitno naselje u Konjicu se prodaje na PIK-u

0

Na PIK-u se pojavio oglas u kojem se prodaje neizgrađeno naselje “Neretva elite resort” u Konjicu, odnosno zemljište sa projektom i potrebnim dozvolama.

Gradnja ovog luksuznog naselja sa 70 vila, na 61.500 kvadratnih metara, prošle godine je najavljena u medijima kao najveći investicioni poduhvat na području Konjica.

Investitor je godinu dana radio na projektu i prikupljanju dozvola, ali je na kraju odlučio sve ponuditi na prodaju.

Oglas je objavila kompanija “Integral Elektro” koja je navela da je na projektu “Neretva elite resort” uradila “niz jako bitnih radnji koje su značajne za sam početak projekta”, što joj je “oduzelo skoro godinu dana”.

neretva

Na projektu “Neretva elite resort ” planirana je izgradnja 70 luksuznih vila (od 140-350 m2) od kojih bi svaka uključivala parcele od 400-700m2. Također je planirana izgradnja hotela, restorana, marketa, džamije, obdaništa, javnih servisa, sportskih terena  (odbojka, košarka, fudbal, tenis), bazena (otvoreni i zatvoreni), dječijih parkova…

U oglasu se navodi da je riješen pravno-imovinski status, da imaju, idejno rješenje, feasibility studiju izvodljivosti, geološku analizu terena, pretvorbu zemljišta u građevinsku kategoriju, usmene i pismene saglasnosti Općine Konjic za podršku projektu, te urbanističku saglasnost.

Oglas možete pronaći OVDJE

(Autor: BiznisInfo)